amanta | Asier Exteandia i Enrico Barbaro presentaran Mastodonte a la sala Moon de València
370
post-template-default,single,single-post,postid-370,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Asier Exteandia i Enrico Barbaro presentaran Mastodonte a la sala Moon de València

Mastodonte, el projecte conjunt del cantant i actor basc Asier Etxeandia i del músic napolità Enrico Barbaro, es presentarà a la ciutat de València el dissabte 16 de febrer de 2019. El concert tindrà lloc a la sala Moon (Carrer Sant Vicent, 200) a partir de les 22:00 hores (obertura de portes a les 21: 00h).

Etxeandia és habitual en sèries de televisió i ha protagonitzat importants films espanyols (al març s’estrenarà la nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, Dolor i glòria, que protagonitza al costat de Penélope Cruz i Antonio Banderas). També va ser l’actor principal de L’Intèrpret, un musical que rescatava grans veus de tots els temps i que va estar de gira durant quatre anys per tota la geografia espanyola amb gran èxit. Va ser en aquell moment quan va conèixer al multiinstrumentista Enrico Barbaro. A poc a poc, la relació artística entre tots dos es va anar consolidant gràcies a la seua imaginació i creativitat. D’aquesta manera, van decidir anar-se’n a viure junts per compondre els temes de Mastodonte.

El procés fins a l’edició del disc, de títol homònim, es va allargar durant dos anys. El resultat és una dotzena de composicions de sonoritat èpica i melodies eclèctiques. Així, van evitar les limitacions estilístiques, es van lliurar a l’espontaneïtat i van modelar cadascuna de les cançons a partir d’allò que els suggerien les lletres. L’energia i el caràcter barroc de la proposta també s’ha plasmat en la trilogia de vídeos Anatomía de un Éxodo, formada per les cançons “Malenka”, “Glaciar” i “Este amor”.

El duo explica que “Mastodonte és un concepte, és la materialització imaginària d’un ens enorme i pesat, cosa amb la qual tothom sol carregar. Mastodonte és el pes de totes les inseguretats que no ens permeten revelar al món exterior les nostres peculiars qualitats, per l’íntim terror al judici aliè, per la por de no estar a l’altura, pel pànic que ens produeix pensar que els altres descobresquen que en el fons som uns impostors “. Així mateix, afegeixen: “Mastodonts són també aquells que aconsegueixen trencar aquests lligams, revelant i reivindicant la seua exclusiva bellesa”.

També s’ha de destacar l’espectacularitat de la posada en escena de Mastodonte, amb constants canvis de vestuari. S’ha de tenir en compte que Etxeandia i Barbaro han confeccionat un espectacle impactant on la part visual és tan important com la musical, amb diferents desenvolupaments dramàtics en funció de les cançons. Així mateix, és una experiència sense limitacions estilístiques on es balla molt, amb notes de rock i funk, passant pel soul i l’electrònica.