amanta | Canta Canalla convida els més menuts a fer front al coronavirus amb una cançó participativa
688
post-template-default,single,single-post,postid-688,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Canta Canalla convida els més menuts a fer front al coronavirus amb una cançó participativa

La formació valenciana de música familiar Canta Canalla ha escrit una cançó participativa amb l’objectiu de lluitar contra el coronavirus i les seues conseqüències. Així, volen convidar xiquets i xiquetes a completar la lletra d’aquest tema, titulat “Contra coronavirus”, ara que han de passar molt de temps a casa. Així mateix, les criatures poden fer arribar la seua coreografia per tal de ballar la cançó. Els membres del grup expliquen com participar en aquesta iniciativa en el següent vídeo.

La lletra de “Contra coronavirus” conté principalment un missatge didàctic, amb les recomanacions bàsiques d’higiene per tal de prevenir el contagi i la propagació de la pandèmia: rentar-se bé les mans; evitar tocar-se la cara; respectar el confinament; i, en cas d’haver de sortir de casa, mantenir la distància de seguretat. Tot això amanit amb una bona dosi de sentit de l’humor, com és habitual en les cançons i actuacions de Canta Canalla. La composició, a falta de la tercera i última estrofa, es pot escoltar ací. Les il·lustracions del vídeo són obra d’Empargrafia i el dibuix del coronavirus és del xiquet Pau Benavent.

Les propostes es poden fer arribar al correu de Canta Canalla (cantacanalla@gmail.com) i als comptes de FacebookTwitter i Instagram del grup.

Canta Canalla va nàixer oficialment l’any 2017. El seu primer EP, de títol homònim, es va gravar als estudis de Bit Beat Boy de Benaguasil en març de 2018 i es va publicar a finals del mes d’abril del mateix any. El seu segon treball, Revolucions per menuts, va veure la llum en setembre del 2019. Si en el seu debut s’atrevien amb el vals, les ranxeres, el blues, el tango o la rumba, en el seu treball més recent van introduir melodies del folk americà, la cúmbia, el twist i el rock, el gènere que té més presència.

La lletra de la cançó “Contra Coronavirus”

Contra el coronavirus, mamà.
Contra el coronavirus, mamà.
Contra el coronavirus, mamà.
Contra el coronavirus, mamà.

Mans ben netes i no et toques
ni boca ni ulls ni nas,
el paper de vàter s’ha acabat.
Tu, tranquil, queda’t a casa
i no isques al carrer,
els pares estaran supercontents.

Puc vore la tele?

Contra el coronavirus, papà.
Contra el coronavirus, papà.
Contra el coronavirus, papà.
Contra el coronavirus, papà.

I si ixes, no t’oblides,
no t’apegues a ningú,
deixa un metre o estarem fotuts.
Quan estigues fins als nassos
d’este virus tan ca***,
canta a la finestra esta cançó.

Puc jugar a la tablet?

Contra el coronavirus iaia,
contra el coronavirus iaia.
Contra el coronavirus iaio,
contra el coronavirus iaio.

(Tercera estrofa col·laborativa)

Lalalà?