amanta | Dani Miquel actua al Palau Altea en el marc del circuit Sonora de l’IVC
505
post-template-default,single,single-post,postid-505,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Dani Miquel actua al Palau Altea en el marc del circuit Sonora de l’IVC

Dani Miquel actuarà el pròxim dijous, 31 d’octubre, en el Palau Altea de la localitat de la Marina Baixa. En aquesta ocasió, el Cantacançons de L’Alcúdia posarà en escena l’espectacle De por, on recopila composicions terrorífiques velles i novelles. El concert s’emmarca en la programació de Sonora, el circuit musical impulsat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) protagonitzat pels guanyadors i finalistes dels I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

Precisament, De por va ser distingit com a millor disc per a xiquets i xiquetes en els mencionats guardons. La intenció de Dani Miquel és que les criatures, pares i mares canten i juguen amb gegants, bruixes, dimonis i altres personatges, alguns d’ells reals. Així, el músic ha posat melodia i lletra als protagonistes de les rondalles valencianes com Perot, Tombatossals, Arrancapins, La Mare dels Vents, El gegant del Romaní, Rotlà o El forçut de Xixona.

Els assistents també podran descobrir El Caro, l’ésser meitat ocell meitat home que canta a les nits per les muntanyes de la Safor i la Mariola. Així mateix, es manifestaran La Quarantamaula, que va per les teulades agafant xiquets i pegant cudolades; i L’home dels nassos, una de les figures fantàstiques més conegudes de la nostra tradició i present en moltes localitats. De por també inclou cançons com “La Maria no té por”, dedicada als espanta-criatures valencians; “La fera ferotge”, d’Ovidi Montllor; o “Diguem no”, un tema contra l’assetjament escolar.

D’aquesta manera, Dani Miquel segueix amb el seu objectiu de recuperar el llegat cultural valencià i transmetre’l a les noves generacions. A més, introdueix cants que aposten per valors amables, solidaris, inclusius, d’estima i respecte. Una tasca que va encetar fa quasi 15 anys després d’aprendre a tocar la dolçaina i la viola de roda i de participar en grups com Rodamons.

 

Un circuit per a dinamitzar la música valenciana

El circuit musical Sonora té la voluntat de crear una plataforma estable perquè els intèrprets valencians puguen mostrar el seu treball arreu del territori. D’aquesta manera, l’IVC pretén desestacionalitzar la temporada de concerts més enllà dels mesos d’estiu i fomentar la professionalització del sector musical propi. Sonora va arrancar el passat mes de maig a Vilafranca amb la presència de Els Jóvens i es va reprendre el 19 d’octubre amb els concerts de Novembre Elèctric, PAVVLA i Fru Katinka. Després de l’actuació de Dani Miquel, el circuit comptarà amb altres catorze cites i 23 artistes fins febrer del 2020.