amanta | Es presenta l’espectacle solidari Corazonadas dels Concerts de Vivers 2019
431
post-template-default,single,single-post,postid-431,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Es presenta l’espectacle solidari Corazonadas dels Concerts de Vivers 2019

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat aquest dimecres l’espectacle solidari Corazonadas que se celebrarà el dissabte, 13 de juliol, en el marc dels Concerts de Vivers de la Gran Fira de València 2019. L’acte també ha comptat amb les intervencions de la cantant Luz Casal, una de les participants en l’esdeveniment; Carmen Amoraga, directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana; Àgueda Bueloha Borengue, usuària del projecte Papallona de l’Associació Àmbit; Enrique Alcañiz, president de l’esmentada entitat; i José Gómez i Sergi Almiñana, promotors musicals.

A més de l’actuació de Luz Casal, el públic que s’acoste als Jardins del Real també podrà gaudir amb els directes dels madrilenys Morgan i dels requenencs Gypsy y los Gatos Rumberos. Enguany serà la tercera ocasió consecutiva en què els Concerts de Vivers, una iniciativa de l’Ajuntament de València i l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), acolliran un projecte benèfic que compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i la participació de les promotores valencianes Territorio Musical i El Caimán Producciones.

 

L’Associació Àmbit i el projecte Papallona

L’objectiu principal del concert Corazonadas és recaptar fons per al projecte Papallona desenvolupat per l’Associació Àmbit. Aquesta entitat treballa des de l’any 1993 en la reinserció i atenció integral de dones recluses i ex-recluses. Per eixe motiu, i coincidint amb el 25é aniversari del seu naixement, la Secretaria d’Institucions Penitenciàries del Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya li va concedir la Medalla al Mèrit Social en setembre del 2018.

Les iniciatives de l’organització s’orienten a la promoció i recuperació de l’autonomia de les persones que surten de la presó. Així mateix, els seus esforços també s’han dirigit a individus privats de llibertat, sobretot aquells que pateixen alguna malaltia mental. Per tal de portar endavant les seues iniciatives, l’Associació Àmbit aposta per les aliances, el treball en xarxa i la coordinació dels diferents agents implicats, inclosa l’administració.

El projecte Papallona va arrancar en setembre de 2016 com una iniciativa pionera a Espanya per tal de posar en marxa un habitatge tutelat per a la inserció, recuperació i rehabilitació de dones preses i ex-preses amb problemes de salut mental greus. El programa compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana.

El propòsit de l’Associació i de les diverses institucions implicades era donar resposta a les necessitats detectades en el col·lectiu de dones que estan en situació de privació de llibertat i pateixen un trastorn mental crònic. Es tracta de perfils amb un alt risc d’exclusió social que, a més, sofreixen una vulnerabilitat per raó de gènere.

En aquesta ocasió, part de la recaptació aconseguida en el concert Corazonadas serà per als tallers d’art-teràpia que l’entitat promou dins i fora dels recintes penitenciaris i que juguen un paper fonamental en la recuperació de les dones amb problemes de salut mental. A més, es destinaran recursos per a l’obertura del nou habitatge Oronella per a la promoció de l’autonomia de les persones beneficiàries.

S’ha de recordar que en 2017 els Concerts de Vivers van celebrar l’espectacle Dret a defensar drets amb l’objectiu de sensibilitzar la població davant la situació dels refugiats i migrants. Així, es van dedicar fons per al desenvolupament d’un projecte de litigi estratègic per a denunciar les vulneracions de drets humans tant en els països d’origen, com en els de trànsit i en els d’arribada, ja en plena Europa. Un any després, l’organització de la vetllada Corazonadas – Recuperem persones, dignitat i justícia va permetre l’obertura del taller de costura Ambittex dirigit a dones vulnerades amb problemes de salut mental o judicialitzades i del taller psico-educatiu “Aprenent a estimar-se” dins de les presons.

 

Difusió de col·lectius socials i feministes

Així mateix, com va succeir en la passada edició, el recinte del concert comptarà amb parades i punts d’informació de col·lectius socials i feministes de la ciutat de València que desenvolupen una intensa activitat de conscienciació ciutadana: Psicólogas sin fronteras, Xarxa Dones amb Discapacitat, Balloona Matata, Lambda, Feministes Antiespecistes, Malala Riba-roja, Errería House Of-Bent, Zorras Peligrosas, Ampgyl, 40 Jornades Feministes PV.

 

La programació musical

L’espectacle Corazonadas s’emmarca en la programació dels Concerts de Vivers de la Gran Fira de València 2019. La nit del dissabte, 13 de juliol, l’escenari dels Jardins del Real acollirà les actuacions de Luz Casal, Morgan i Gypsy y los Gatos Rumberos.

Luz Casal és una de les veus més reconegudes de la música espanyola, dins i fora de les nostres fronteres. Amb una trajectòria que s’allarga més de 40 anys, la vocalista gallega va començar a destacar en la dècada dels 80 amb temes rockers com “Ciudad sin ley”, “Detrás de tu mirada” o “Rufino” i gràcies a la seua participació en la gira El rock de una noche de verano amb Miguel Ríos i Leño. Posteriorment, arribarien èxits com “No me importa nada”, “Piensa en mí” (inclosa en la banda sonora de la pel·lícula Tacones lejanos de Pedro Almodóvar) i “Entre mis recuerdos”, entre molts d’altres. Ara, la cantant presenta el seu treball més recent, Que corra el aire, publicat per Warner en març de 2018. Produït per Ricky Falkner, habitual en discos de Love of Lesbian, Quique González o Iván Ferreiro, l’àlbum va servir per a lliurar les primeres composicions originals de Luz Casal després d’un silenci discogràfic de cinc anys.

D’altra banda, Morgan és un grup madrileny format per Nina de Juan (veu i piano), Paco López (guitarra i veus) i Ekain Elorza (bateria) a mitjans del 2012. Tanmateix, no es van decidir a gravar el seu primer disc, North, fins a tres anys després. Amb l’àlbum en el carrer, la necessitat de portar el repertori al directe els va fer reclutar a Alejandro Ovejero (baix i veus) i David Schulthess (teclat i veus). Així, i amb el format de quintet ja consolidat, es van llançar a la carretera per a fer quasi dos-cents concerts entre mitjans del 2016 i 2017. Actualment, Morgan segueix amb la gira Air, títol del seu segon treball. Les seues melodies pop amb reminiscències del soul arribaran a València després de sonar en sales i festivals de tot l’Estat.

Per acabar, Gypsy y los Gatos Rumberos és un sextet originari de Requena nascut en 2008. El seu punt d’unió va ser el jazz manouche (o jazz gitano) creat pel guitarrista belga Django Reinhardt. Poc a poc, la banda va anar composant temes propis als quals va incorporar influències d’altres gèneres musicals com el xarleston, el folk balcànic, la rumba, el flamenc i el swing. Guardonats en 2018 amb el premi Música en Femení de Sona la Dipu, la seua presència en els Concerts de Vivers es fruit de la col·laboració amb el certamen musical provincial.

 

Entrades a la venda

Les localitats per a l’espectacle solidari Corazonadas dels Concerts de Vivers de la Gran Fira de València es poden adquirir en la pàgina del festival (https://concertsdevivers.com/entrades/) per 30 euros més despeses de gestió. El preu dels tiquets en taquilles serà de 35 euros.

Les portes del recinte s’obriran a les 19:30 hores.

L’horari previst per a les actuacions és el següent: Gypsy y los Gatos Rumberos (21:00); Morgan (22:00); Luz Casal (23:30).