amanta | La banda valenciana Nasanov publica el single ‘Hipócrita consecuente’
463
post-template-default,single,single-post,postid-463,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

La banda valenciana Nasanov publica el single ‘Hipócrita consecuente’

La formació d’indie-rock Nasanov ha publicat el single Hipócrita consecuente, avançament de l’àlbum de debut de títol homònim que els valencians editaran el pròxim mes de gener. El tema està disponible en plataformes digitals como Spotify, Apple Music i Deezer, entre d’altres. La cançó ha sigut produïda per Mark Dasousa als Atomic Studio d’Ondara, per on han passat artistes com Zoo, La Raíz, Smoking Souls, La Fúmiga o Junior Mackenzie.

Amb aquesta composició, el grup retrata les pràctiques de consum compulsiu que s’estenen per la nostra societat i el cercle viciós que aquestes generen, amb la proliferació d’aplicacions per a la compravenda d’articles. Per a això, Nasanov fa gala del sentit de l’humor i la ironia que els caracteritzen (“¡Cómpratelo! ¿Te lo vas a perder? Es la oferta esperada de la semana”, supliquen). A més, el trio ha comptat amb la col·laboració del cantant Óscar Ferrer, membre de Varry Brava.

D’altra banda, el single està acompanyat per un videoclip signat per Jeremías Pau Toledo, més conegut pel nom artístic de El Hombre Viento. Aquest artista multidisciplinari -vocalista, instrumentista, compositor, il·lustrador i realitzador audiovisual- ha traslladat les inquietuds del grup valencià a imatges. Així, la peça aconsegueix transmetre el sentiment d’angoixa que produeix el consumisme. En el rodatge també hi van participar l’ajudant de càmera Alberto Mollá i l’ajudant de producció Omar El Hachemi. S’ha de destacar que el creador alacantí ha treballat amb Los Chikos del Maíz, Cactus, Esne Beltza, Celtas Cortos i Charly Efe, entre d’altres intèrprets.

 

La banda

Nasanov va nàixer a finals del 2015 amb l’objectiu d’oferir un missatge de caràcter social i crític a través de melodies enèrgiques i festives. D’aquesta manera, les seues composicions reflecteixen preocupacions com la contaminació, la integració, la manipulació o la falta de representació dels interessos de la ciutadania. El grup troba motivació en el caràcter terapèutic de la música i, per eixe motiu, creu en la seua capacitat per al canvi.

La formació va gravar el seu primer EP de cinc temes als Millenia Estudios de València en companyia de Raúl Abellán. En el seu repertori destacaven cançons com “Patinete perdido”, “El único capaz” o “Dame una señal”. Posteriorment, han editat els singles “Muerta la calma” (en col·laboració amb associacions d’atenció al Trastorn de l’Espectre Autista), “El sol” i “Solamente camina”.

Actualment, Nasanov està format per Carles Zuriaga Agustí (veus i percussió), compositor, lletrista i alma mater del projecte; Sergio Hernández Lázaro (guitarra elèctrica), arranjador, constructor de riffs i el nervi del grup; i Santiago Ruiz Sánchez (guitarra acústica i cors), qui s’encarrega de donar equilibri i impartir serenitat i ritme a la formació.