amanta | La primera edició de les jornades Tiim analitzarà les capacitats de la música en la dinamització turística de la Comunitat Valenciana
454
post-template-default,single,single-post,postid-454,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

La primera edició de les jornades Tiim analitzarà les capacitats de la música en la dinamització turística de la Comunitat Valenciana

Les jornades professionals Tiim (Turisme & Indústria Musical) analitzaran les potencialitats de la música en el desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana. Es tracta de la primera edició d’una trobada professional que sorgeix gràcies a la col·laboració entre l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana. Les activitats tindran lloc els dies 15 i 16 d’octubre al Centre del Carme Cultura Contemporània de València i el 8 de novembre en el marc de la setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend que se celebrarà a Castelló de la Plana.

Aquesta iniciativa naix enguany gràcies a l’interés dels organitzadors en identificar els factors que poden afavorir la promoció de la Comunitat Valenciana com a destinació turística musical. Per tal d’aconseguir-ho, les jornades posaran en contacte la indústria musical amb el sector turístic i agents d’àmbits productius relacionats (serveis, hostaleria, oci, comerç, etc.). D’aquesta manera, es podran explorar vies de col·laboració per tal d’incentivar el desenvolupament musical, territorial i turístic de forma conjunta, coordinada i sostenible.

 

València (15 i 16 octubre) i Castelló (8 novembre)

Les primeres trobades es produiran el dimarts 15 i el dimecres 16 d’octubre al Centre del Carme Cultura Contemporània de València. Durant la jornada inaugural, ponents d’àmbit local, estatal i internacional, amb representació del tercer sector i de les institucions, explicaran quins són els elements que fan del turisme musical una eina útil per al progrés econòmic i territorial. Així mateix, parlaran sobre els valors que aporta la música, el perfil del turista musical i la situació en què es troba la Comunitat Valenciana en aquest ram d’activitat, entre d’altres qüestions.

Al llarg del segon dia, es donaran a conéixer diverses experiències de ciutats nocturnes, es detallaran els seus avantatges i inconvenients, i s’analitzarà el caràcter catalitzador dels festivals en el turisme musical. D’aquesta manera, es valorarà quin impacte tenen aquests esdeveniments en l’espai, com poden facilitar la creació d’un clúster creatiu-musical i de quina manera s’han de connectar amb les diferents destinacions turístiques (sol i platja, interior, rural, urbà, etc.).

D’altra banda, la setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend acollirà una jornada de treball amb taules rodones, panells, conferències i roda de negocis el divendres 8 de novembre. En aquest cas, s’estudiaran els nous perfils professionals sorgits com a conseqüència del creixement del turisme musical i com està afrontant la indústria musical els reptes plantejats. Per últim, s’exposaran alguns dels casos d’èxit que s’han produït a la ribera francesa mediterrània (Festivals d’Arle i Avinyó o les ciutats de Niça i Montpeller).

Les jornades Tiim formen part de les estratègies desenvolupades i vinculades als projectes Mediterranew Music i Mediterranew Fest de Turisme Comunitat Valenciana. Aquest organisme ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), col·lectiu professional format per les empreses capdavanteres en l’organització d’esdeveniments musicals en el territori valencià.