amanta | L’Emperador publica el videoclip de la cançó “L’eco i les flors”
410
post-template-default,single,single-post,postid-410,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

L’Emperador publica el videoclip de la cançó “L’eco i les flors”

La banda valenciana L’Emperador ha publicat el videoclip de la cançó “L’eco i les flors”. La peça ha sigut produïda per Nanuk Audiovisual Studio i Miguel Ángel CalvoMike Gramola”, amb la direcció d’Alain Dupláa i la participació de Victor García. El tema pertany al repertori del segon treball discogràfic del quartet, titulat La gran aventura (Primavera d’Hivern), que estarà disponible a partir del 19 de febrer.

“L’eco i les flors” és el segon avançament del disc que ofereix el grup format per Antonio Requena (guitarra i veu), Carles Arnau (baix), Rafael Vicente (guitarra) i Víctor Vila (bateria). Cal recordar que el passat dimecres, 23 de gener, el programa Disco grande de Radio 3, dirigit per Julio Ruiz, va estrenar el tema “Cel del sud”. Eixa cançó compta amb la col·laboració de Jorge Martí (La habitación roja).

L’àlbum La gran aventura estarà format per 10 composicions que troben els seus referents en l’indie-rock de la dècada dels 90. Les lletres aborden les qüestions més humanes i “com intentar gestionar l’univers unipersonal amb què tots i totes venim de sèrie”, segons explica Antonio Requena, compositor principal de la banda. Així, les composicions parlen sobre com gestionar els reptes i canvis que es plantegen en el recorregut vital de tots els individus, com la pèrdua d’un ésser estimat o les relacions sentimentals.

El disc ha sigut produït per Carlos Hernández Nombela (Los Planetas, Viva Suecia, Triángulo de Amor Bizarro), amb qui el grup ha treballat les estructures de les composicions i les atmosferes guitarrístiques que recorren el repertori. A més, ha tocat la guitarra en una de les cançons, “Vells temps”. L’enregistrament va tenir lloc el passat mes de juny als Elefante Estudio de la ciutat de València amb Alberto Díaz (Polock, Wild Ripple, Yo Diablo) en els controls.

La presentació oficial de La gran aventura se celebrarà el dissabte, 23 de març, en el Loco Club de València (Carrer de l’Erudit Orellana, 12). La vetllada també comptarà amb la participació de l’alcoià Joe Pask i DJ in a Coma. Les entrades es poden adquirir per 8 euros en Movingtickets.

La banda
L’Emperador va sorgir a Canals (La Costera) en 2016. En poques setmanes, les primeres composicions van prendre forma i van enregistrar el seu primer EP de quatre cançons, Vuit vuitmils (Mésdemil, 2016), sota les ordres de Carlos Ortigosa (Coleccionistas, Johnny B. Zero, Modelo de Respuesta Polar).

Animats per la bona acollida que van tenir peces com “El nostre primer rècord del món” o “La dona rellamp”, la formació va seguir treballant en nous temes. D’aquesta manera, van decidir posar-se a les ordres de Paco Loco (Australian Blonde, Enrique Bunbury, Nacho Vegas) per tal d’enregistrar altres cinc composicions recollides en l’EP Alpinistes (Mésdemil, 2016). Posteriorment, les nou cançons van ser compilades en el primer llarga durada de L’Emperador, Manual d’instruccions per escalar una muntanya (Mésdemil, 2016).

Al llarg de la seua trajectòria, el quartet ha sigut finalista del certamen Vinilo València 8.0 (2017) i semifinalista de Sona la Dipu (2017), Proyecto Demo de Radio 3 (2017) i del primer concurs La Gramola de Keith (2016). Així mateix, es va classificar per a les finals del Sona 9 (2017) i del Sol a Sol de Cocentaina (2017) i es va adjudicar el Música a l’Escenari d’Altea (2017). Per últim, L’Emperador ha tingut l’oportunitat de tocar en diverses sales valencianes i en grans cites com la fira Trovam – Pro Weekend de Castelló (2017), el Festival de les Arts de València (2018), la Fira B! de Palma (2017), el Granada Sound (2018) i el festival Interestelar de Sevilla (2018).