amanta | Versonautas publica el single “Avatar extinto”
615
post-template-default,single,single-post,postid-615,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Versonautas publica el single “Avatar extinto”

Versonautas, el projecte conjunt d’Ana Sanahuja i Roqui Albero, ha publicat el single “Avatar extinto”. El tema és una composició pròpia que dona sortida a la publicació del seu primer àlbum discogràfic, Astro Azul, que veurà la llum en les pròximes setmanes.

Mitjançant “Avatar Extinto”, Versonautas ens parlen d’una metamorfosi necessària, la qual ha sigut també el motor del seu propi procés de creació. Un viatge que els ha portat a retrobar-se amb una nova identitat artística i personal, amb un treball conceptual sobre l’origen, produït i mesclat pels responsables de l’últim disc de Jorge Drexler.

Versonautas també presenten una renovada imatge associada als objectes menuts i a la lírica d’allò xicotet, relacionada amb els primers passos d’aquest nou ésser que comença a jugar i experimentar.

Per tal d’il·lustrar aquesta composició, la banda ha compartit el món particular de l’artista il·licità David Espinosa a través d’un original videoclip. D’aquesta manera, els objectes -joguines, figures i miniatures- es transformen gràcies a les llums, ombres i colors.

Fa més de sis anys que Versonautas treballen una fusió molt particular de música, poesia i performance. Ana Sanahuja (veus, piano, teclats, sintetitzadors i efectes) i Roqui Albero (veus, trompeta, flugelhorn, electrònica i efectes) han encunyat l’expressió “spoken song” (cançó parlada) per tal de fer referència a la seua experimentació artística. Amb més de 130 concerts en sales i festivals de la Comunitat Valenciana, Espanya i Cuba, el duet ha decidit plasmar els seus jocs sonors en un primer llarga durada.

D’aquesta manera, Astro Azul serà un treball conceptual que versarà sobre l’origen, un punt de partida que pot ser un naixement, una metamorfosi, un canvi de paradigma o un inici transformador. Com totes les creacions, el repertori del disc prové d’eixe lloc profund, obscur i sincer que habita en tots nosaltres. Es tracta d’un ens desconegut que ens xiuxiueja missatges i ens impulsa a plasmar-los en obra creativa. Pianos, trompetes, veus cantades i recitades, sintetitzadors i efectes sonors (reclams d’ocells, etc.) donen forma a l’univers particular de Versonautas.

Producció i col·laboracions en Astro azul
L’àlbum ha sigut produït per Pablo Martín Jones, mentre que Carles Campi Campón s’ha encarregat de la mescla i la masterització. Ambdós van ser guardonats l’any 2018 amb un Premi Grammy Llatí a la millor gravació de l’any per la cançó “Telefonía” del disc Salvavidas de hielo de Jorge Drexler. Precisament, el cantant uruguaià ha col·laborat en el disc en companyia de Sílvia Pérez Cruz, Chipirón de Cádiz i Raúl Rodríguez.

Astro Azul es presentarà durant el mes de març a dues sales mítiques de València i Madrid (Sala Carme Teatre i Teatro del Barrio, respectivament). El duet també formarà part de festivals i circuits artístics de Barcelona, Alacant, Las Palmas de Gran Canaria i Albacete, entre altres localitats.

Versonautas: biografia
El projecte va nàixer a finals de l’any 2013 entre València i Barcelona. Abans de coincidir a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Ana Sanahuja i Roqui Albero van residir a ciutats diferents com L’Havana, Nova York o Buenos Aires. Gràcies a les experiències viscudes, aquests esperits inquiets van adquirir unes mirades personals i transversals que, finalment, van confluir en Versonautas.

Al llarg de la seua trajectòria, el duo ha participat en festivals com la Mostra Viva – Cinema del Mediterrani, Russafa Escènica, MUV!, Cabanyal Íntim o Vociferio de València; el Trovam! (Castelló); Guardetxe (Sant Sebastià); Irreconciliables (Màlaga); Matarranya Íntim (Terol); Microfest (Osca); Cosmopoética (Còrdova); La Surada Poética (Santander); Poetodos (Fuendetodos); Barcelona Poesia; o Voix Vives (Toledo). També s’han de destacar actuacions a escenaris de València, Madrid, Barcelona, Guadalajara, Logronyo o Pamplona, així com a la Casa de la Poesia de l’Havana i a l’Espai Mejunje de Santa Clara (Cuba).

Durant aquests anys, Versonautas han creat tres espectacles: El banquet de les paraules, on van incorporar la gastronomia al seu menú escènic; Abraparaula, un projecte d’inspiració didàctica per tal d’acostar la poesia a l’alumnat de secundària; i Estima el teu ritme, on les melodies del duo acompanyaven els versos de Nicolás GuillénJaime Gil de BiedmaIdea VilariñoGioconda Belli o Vicent Andrés Estellés, entre altres escriptors.