amanta | Es presenta el cicle de concerts ‘A la llum de la lluna’ a Sant Miquel dels Reis
759
post-template-default,single,single-post,postid-759,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Es presenta el cicle de concerts ‘A la llum de la lluna’ a Sant Miquel dels Reis

La directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, ha presentat el cicle de concerts ‘A la llum de la lluna’. L’acte ha tingut lloc a l’antic monestir de Sant Miquel dels Reis de València, on se celebraran els espectacles, i també ha comptat amb la presència d’alguns dels artistes que formaran part del festival: la cantant Sole Giménez i el líder de Seguridad SocialJosé Manuel Casañ, a més de l’il·lustrador Paco Roca, qui signa el cartell de l’esdeveniment.

El cicle ‘A la llum de la lluna’ és una de les iniciatives del govern valencià per tal d’impulsar el sector musical en les circumstàncies actuals. A més, tal i com ha assenyalat Carmen Amoraga, el festival uneix “art i patrimoni, dos elements substancials de la cultura i l’oci”. La directora general ha afegit que “els espais patrimonials poden i han de tenir diversos usos relacionats amb la cultura”. “D’aquesta manera, es convida al ciutadà a contemplar l’espectacle programat i a admirar l’arquitectura de gran valor renaixentista que posseeix el monestir de Sant Miquel dels Reis”, ha explicat.

Igualment, Amoraga ha destacat les virtuts del monestir a l’hora de realitzar els concerts a l’aire lliure. En aquest punt, ha posat l’èmfasi en l’escenari: el claustre sud de l’edifici del segle XVI i el cel ple d’estrelles.

Mesures de seguretat davant la Covid-19
Com a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, l’organització ha adoptat un protocol de seguretat que se seguirà en totes les actuacions. En aquest sentit, serà obligatori l’ús de la mascareta i el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic, que estarà disponible en els accessos i banys. D’altra banda, s’haurà de guardar la distància de seguretat durant l’estada, en els desplaçaments a barres i lavabos i a l’hora d’accedir i eixir del recinte, que es realitzaran de manera esglaonada. Finalment, les entrades seran nominatives per tal de garantir la traçabilitat i s’assignaran els seients en el moment de la reserva.

El personal i les instal·lacions també hauran de complir unes estrictes mesures sanitàries. En primer lloc, la plantilla rebrà formació al voltant dels protocols contra la Covid-19 i disposarà d’elements de protecció individual (EPI). Pel que fa al recinte, aquest comptarà amb la pertinent senyalització per a mantenir la distància de seguretat i es procedirà a la neteja i desinfecció abans, durant i després dels concerts.

La programació
El festival ‘A la llum de la lluna’ s’obrirà el divendres 25 de setembre amb l’actuació de Kiko Veneno. El cantant i guitarrista interpretarà cançons del seu disc més recent, Sombrero roto, i rescatarà temes clàssics de la seua trajectòria. Nascut a Figueres, però resident a Sevilla des de fa dècades, el compositor és un dels exponents de la fusió del flamenc amb el pop i el rock. El seu accent inconfusible va deixar empremta en formacions com Veneno, en companyia dels germans Amador, i en discos com Échate un cantecito (1992), El hombre invisible (2005) i Sensación térmica (2013).

La primera nit del cicle es completarà amb l’espectacle Canciones dibujadas de Seguridad Social i Paco Roca. El grup i l’il·lustrador valencians maridaran música i dibuixos mentre dialoguen amb el públic. En aquesta actuació singular i íntima, les cançons més conegudes de la formació liderada per José Manuel Casañ prendran vida gràcies als pinzells de l’autor d’obres com Arrugas (2007), Los surcos del azar (2013), La casa (2015) o la trilogia Un hombre en pijama. També s’ha de destacar que Casañ i Roca van col·laborar en el volum La encrucijada (2017), un diàleg sobre la creació, la música i l’amistat.

Una setmana més tard, el divendres 2 d’octubre, el monestir de Sant Miquel dels Reis rebrà Zenet. El malagueny evocarà els boleros cubans antics que van formar part del seu últim treball d’estudi, La guapería. D’aquesta manera, el vocalista recordava algunes de les figures icòniques del gènere: Bola de NieveCeleste MendozaOlga GuillotRolando LaseireNelson Pinedo o Marta Valdés. Tanmateix, malgrat mantenir l’essència original de les composicions, Zenet és capaç de donar un toc actual a les seues interpretacions.

El festival es reprendrà el divendres 16 d’octubre de la mà de Sole Giménez i l’espectacle Mujeres de música. En aquest cas, la voluntat de l’artista és reivindicar la importància de les dones en la composició. Així, ha escollit peces d’autores espanyoles (Mari TriniRosanaRozalén) i d’Amèrica Llatina (Chabuca GrandeVioleta ParraNatalia Lafourcade) per tal de donar visibilitat al seu treball. Així, Sole Giménez ha donat nova vida a aquestes cançons per a fer justícia a autores moltes vegades ignorades malgrat la seua importància.

El cicle ‘A la llum de la lluna’ es tancarà el divendres 23 d’octubre amb el duet format per Mireia Vives i Borja Penalba. La cantant i el guitarrista presentaran el seu tercer disc, Cançons de fer camí, guardonat com a millor àlbum de cançó d’autor en la II edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. El repertori està format per composicions que parlen de sentiments i lluites històriques i quotidianes. A més de lletres pròpies, van musicar obres de Maria Mercè Marçal i Montserrat Roig i van col·laborar amb escriptors com Joanjo GarciaDavid Caño i Roc Casagran.

Reserves ja disponibles
Les entrades per als concerts ‘A la llum de la lluna’ són gratuïtes. Tanmateix, el públic ha d’abonar 2,50 euros per localitat com a despeses de gestió. Les reserves es poden fer a través de la pàgina www.alallumdelalluna.com.