amanta | L’Institut Valencià de Cultura presenta Sonora, el circuit de la música valenciana
419
post-template-default,single,single-post,postid-419,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

L’Institut Valencià de Cultura presenta Sonora, el circuit de la música valenciana

L’Institut Valencià de Cultura presenta Sonora, el nou circuit de la música valenciana, que portarà a la tardor als grups guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana per tot el territori valencià.

L’objectiu principal d’aquesta nova iniciativa és la creació d’una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D’aquesta manera, grups i solistes tindran la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

El concert de presentació del circuit Sonora tindrà lloc el divendres 10 de maig a Vilafranca coincidint amb la Capitalitat Cultural Valenciana que aquesta població comparteix enguany amb Altea. El concert estarà protagonitzat per Els Jóvens, grans guanyadors de l’edició 2018 dels premis Carles Santos amb tres guardons: Millor Disc, Grup Revelació i Millor Cançó.

Després del concert inaugural, el cicle Sonora es desenvoluparà entre el novembre del 2019 i el febrer del 2020 al llarg i ample del territori valencià.

Els grups i solistes que participaran en el circuit Sonora són Frida, Prozak Soup, Jazzwoman, Santero y Los Muchachos, Junior Mackenzie, Júlia, Clara Andrés, Carles Pastor, Vera Green, Carles Dénia, Jonatan Penalba, Rascanya, Pep Gimeno “Botifarra”, Canta Canalla, Trobadorets, June’s Kaleidoscope, Johnny B. Zero, Novembre Elèctric, Fru Katinka, Pau Alabajos, Òscar Briz, Dani Miquel i Borriana Big Band.

Pel que fa a la distribució geogràfica dels concerts del circuit, les propostes arribaran a Sagunt, Pedreguer, Silla, Alacant, Morella, la Pobla de Vallbona, Peníscola, Castelló i Altea. També hi haurà concerts de Sonora a localitats encara no confirmades de la Ribera, la Foia de Bunyol, la Vall d’Albaida, la Safor i el Vinalopó. L’elecció d’aquests municipis fa palés un altre dels propòsits del circuit de la música valenciana: cobrir zones on la programació d’espectacles és menor i desestacionalitzar l’oferta musical.

Entre les finalitats de Sonora destaquen la voluntat d’impulsar la presència de públic jove, així com incentivar la diversitat estilística, especialment d’aquells gèneres amb menys presència en els grans esdeveniments musicals.

Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura, s’ha mostrat satisfet per la presentació del projecte Sonora i ha explicat que “suposa un pas endavant en el propòsit de portar la cultura i, en aquest cas, la música valenciana a tots els punts del nostre país, amb una programació variada i de qualitat que atrega a nous públics i consolide la projecció dels nostres artistes”.

Per la seua banda, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat: “Sonora és un projecte que conjuga el nostre interés per descentralitzar la cultura i fomentar la professionalització del sector musical valencià. Portarem el millor de la música valenciana a tots els racons del nostre territori proporcionant als nostres artistes continuïtat de concerts en els mesos de tardor i hivern”.

Els Jóvens, grup revelació del 2018 i grans triomfadors de la primera edició dels premis, han assistit també a la presentació de Sonora i han afegit: “Quan van acabar els Premis de la Música Valenciana, que per a nosaltres va ser una nit espectacular, sí que vam sentir que era una llàstima que durara tan poc, perquè era una iniciativa que donava molta visibilitat als grups i era important donar-li continuïtat. Ara Sonora planteja la continuació necessària i oportuna, ho veiem com una iniciativa molt positiva i estem molt contents de poder-li donar el tret de sortida, és d’aquestes coses que ens estan passant enguany, que són molt rares i les estem gaudint moltíssim. A Vilafranca eixirem a fer l’únic que sabem fer: passar-ho bé i tocar com si estiguérem esmorzant”.

El cartell de Sonora ha anat a càrrec de la coneguda il·lustradora valenciana Carla Fuentes, que ha plasmat en una atractiva imatge tots els possibles perfils del públic valencià actual, perquè la voluntat de Sonora és arribar a tot tipus de persones de tot el país amb una oferta musical molt diversa.