amanta | Naix el Mercat MICO de Cultura Infantil d’Orpesa
643
post-template-default,single,single-post,postid-643,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Naix el Mercat MICO de Cultura Infantil d’Orpesa

La primera edició del Mercat MICO de Cultura Infantil d’Orpesa se celebrarà entre els dies 28 i 30 de maig del 2020. El certamen és una iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orpesa i l’empresa Metrònom amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura i Turisme Comunitat Valenciana. L’esdeveniment està destinat als professionals i artistes de la indústria cultural per a xiquets i xiquetes d’entre 0 i 13 anys. Així, el Mercat MICO reunirà els agents que produeixen o programen tot tipus d’espectacles infantils: concerts, obres de teatre, conta contes, il·lustradors, editorials, pedagogs i empreses de serveis. A més de ser la trobada més important d’aquest sector cultural a la Comunitat Valenciana, el Mercat MICO serà una proposta singular a tota l’àrea del Mediterrani peninsular.

El centre neuràlgic del Mercat serà l’Ajuntament d’Orpesa. Aquest edifici modern, innovador i sostenible acollirà les activitats professionals i una part significativa de les actuacions d’animació infantil i dels concerts. Així mateix, el Mercat MICO es desenvoluparà en altres espais de la ciutat de la Plana Alta. D’aquesta manera, la narrativa, la il·lustració, la música, el teatre i el cinema seran elements que dinamitzaran la vida cultural i social de la zona. Per tant, el certamen impulsarà la localitat i la comarca com a pols estratègics del corredor cultural i turístic del Mediterrani, descentralitzant l’activitat artística en la Comunitat.

La programació professional del Mercat MICO de Cultura Infantil d’Orpesa comptarà amb conferències, meses de debat i speed datings on es posaran en contacte artistes, empreses productores i programadors per tal d’incentivar les contractacions. Altrament, el públic en general podrà gaudir amb les activitats, actuacions musicals i espectacles teatrals que es portaran a terme en els diferents escenaris del Mercat. En aquest punt, s’ha de destacar que s’organitzarà una fira del llibre i de la il·lustració i s’implementaran tallers de manualitats i zones d’esplai. El certamen també inclourà tallers per al professorat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Sostenibilitat, paritat, i debats sobre els models productius
L’organització es compromet a desenvolupar una fira sostenible, amb respecte per l’entorn i el medi ambient. Així, es faran servir materials biodegradables i elements de reciclatge. D’altra banda, es generaran espais de debat i xarrades sobre la sostenibilitat de la indústria musical i els seus models productius. El MICO també treballarà per la paritat als escenaris i a les jornades professionals i per l’eradicació de les conductes no igualitàries. Finalment, el Mercat apostarà per un model plurilingüe amb el valencià com a llengua vehicular i amb notable presència d’actuacions en castellà i altres idiomes de la península i Europa.

Per acabar, s’ha de subratllar el paper del Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa en la dinamització de l’economia. Així, segons les previsions, el certamen estimularà més de 100 llocs de treball (directes i indirectes) en tots els sectors implicats en el món de la infantesa. A més, el seu impacte econòmic s’aproximarà als 200.000€. A llarg termini, el Mercat està dissenyat per tal de promoure la professionalització del ram i la millora de les condicions econòmiques i laborals dels agents relacionats amb l’ecosistema cultural dels més menuts i de les famílies en general.

Inscripció de professionals a: http://mercatmico.org/inscripcio/

Més informació a:
Web: http://mercatmico.org/
Facebook: https://www.facebook.com/Mercat-MICO-115581936658498/
Instagram: https://www.instagram.com/mercatmico/

Tags: